Događaji:


 

Budva - Sport

 

 

Sport i rekreacija imaju veoma značajno mjesto u turističkoj ponudi Budve.

U Budvi postoji veliki broj sportskih objekata,jedni od tih su : Mediteranski sportski centar ,stadion FK Mogren , teniski kompleks Slovenska plaža , boćarski teren , ....

Mediteranski sportski centar je višenamjenska sportska dvorana , nalazi se u centru Budve,sala je prekrivena parketom i markirani su tereni za rukomet , odbojku i košarku , a mogu se održavati i druga sportska takmičenja.

Fudbalski stadion Mogren nalazi se uz Slovensku plažu , a predviđena je izgradnja modernog stadiona u naselju Dubovica .

Teniski kompleks Slovenska plaža nalazi se u sklopu istoimenog naselja , neposredno uz Jadransku magistralu . U okviru kompleksa postoji 11 zemljanih teniskih terena , kao i tri terena sa asvalt betonom .Centralno igralište je opremljeno tribinom kapaciteta 300 mjesta .

Boćarski tereni nalaze se na Slovenskoj plaži i sastoje se od 4 boćarske staze obrađene šljakom , posjeduju prostor za 200 gledalaca i prateće prostorije.

U gradskoj luci nalazi se otvoreni bazen koji koriste plivači i vaterpolisti , a u toku je izgradnja novog zatvorenog bazena .

 

SPORTSKI KLUBOVI NA TERITORIJI OPŠTINE BUDVA

 

1. AMD “Budva”, OSNOVAN 1954. godine.


2. Boćarski savez (klubovi/ Budva, Slovenska plaža i Maini).


Prvi put osnovan 1928. godine. kao boćarski klub “Mogren”.


3. Bokserski klub ”Budva” osnovan 1979. godine.


4. Fudbalski klub “Mogren” osnovan 1920. godine.


5. Fudbalski klub “Petrovac” osnovan 1968. godine.


6. Karate klub “Budva” osnovan 1978. godine.


7. Klub malog fudbala “TV Majkić” osnovan 1982. godine.


8. Košarkaški klub “Mogren” osnovan 1975. godine.


9. Ženski Košarkaski klub “Petrovac” osnovan 2003. godine.


10. Odbojkaški klub “Budvanska rivijera” osnovan 1976. godine.


11. Klub za ritmičku gimnastiku (gimnastički klub “Budva”) osnovan 1996. godine.


12. Rukometni klub “Budva” osnovan 1997. godine.


13. Šahovski klub “Budva” osnovan 1972. godine.


14. Šahovski klub “Sahmatik” osnovan 1995. godine.


15. Teniski klub “Budva” osnovan 1984. godine.


16. Vaterpolo klub “Budvanska rivijera” osnovan prvi put 1930. godine, kao sportsko društvo “Mogren”.


17. Odbojkaški klub “Budva” osnovan 2001. godine.


18. Sportsko ribolovačko društvo “Sirun” osnovan 1967. godine.


19. Karate klub “Jin” Budva osnovan 2001. godine.


20. Karate klub “Sensei” osnovan 2002. godine.


21. Ronilački klub “Sub” Budva osnovan 2005. godine.


22. Ninjutsu klub bujinkan “Budva” osnovan 2004. godine.


23. Košarkaški klub “Sveti Stefan” osnovan 2002. godine.


24. Košarkaški klub “Budva” osnovan 2002. godine.

 

 

FK " MOGREN "

- Klub koji je osnovan 1920 .godine po imenom FK BUDVA , a 1992 .godine ime je promenio u FK MOGREN.U par navrata imao je status prvoligaša.Najveći uspeh do sada je osvajanje kupa Crne Gore u sezoni 2007/2008.U Mogrenu su ponikli igrači kao što su Igor Glušcević , Branko Bošković , i mnogi drugi .

 

FK " PETROVAC "

- klub postoji od 1969 . godine i i više sezona bio je republičkoj i drugoj saveznoj ligi .

 

"TV - MAJKIĆ - SPORTING " - najuspešniji budvanski klub u malom fudbalu . Osnovan 1982 . godine . Klub je osnivač lige koja je startovala u sezoni 1994/1995 . Pod imenom "TV MAJKIĆ" je od tada do danas prvoligaš . Klub je osnivač mnogih domaćih i internacionalnih turnira od kojih treba pomenuti turnir na Cetinju 1985 . godine na kojem je učestvovalo 90 ekipa a osvojeno je 3. mjesto i turnir "Večernjih novosti" koji je 1988. godine. bio na saveznom nivou SFRJ , gdje je osvojeno 1. mjesto . Sada nastupa pod imenom "SPORTING M" i ima tradicionalno značajno mjesto u 1. Saveznoj ligi CG.

 

VATERPOLO KLUB " BUDVANSKA RIVIJERA " - prvu zvaničnu utakmicu ovaj klub odigrao je 1949 . godine i to pod imenom " Mogren " .Najveći uspeh su imali 1994 . godine kada su postali prvaci države . Dvije sezone nakon toga stigli su do polufinala evropskog kupa kupov .

 

ODBOJKAŠKI KLUB "BUDVANSKA RIVIJERA " - je jedna od najboljih ekipa u zemlji ,a za sobom ima osvojeno prvenstvo države i dva državna kupa .

Prvi mečevi u Budvi odigrani su 1950 . godine.

 

RUKOMETNI KLUB " BUDVA " - postoji od 1997 . godine i ovo je jedan od najmlađih budvanskih sportskih kolektiva . Najbolji rezultat imali su plasman u drugu saveznu ligu .

 

KOŠARKAŠKI KLUB " MOGREN " - najveći uspeh ovog kluba je plasman u prvu B ligu 1998 . godine.

Budva svoju košarkašku ekipu ima od 1975 . godine ,prvu utakmicu odigrali su 27.03.1975 .godine. Rukovodeći ljudi u klubu su: Željko Božović, Predsjednik UO i jedan od bivših košarkaša, koji se u potpunosti podredio košarci. Dragan Mirković, Predsjednik Skupštine kluba. Đuro Raketić direktor kluba i Milan Balević, sekretar kluba.

 

KARATE KLUB " BUDVA " - nastao 1978 . godine ,imaju veliki broj polaznika,odličnih rezultata i medalja.

 

BOKSERSKI KLUB " BUDVA " - nastao 1979 . godine i stvorio u kratkom vremenskom periodu veliki broj reprezentativaca i prvaka države .

 

BOĆARSKI KLUB " BUDVA " - postoji od 1977 . godine ,najveći uspeh osvajanje državnog prvenstva 1996 . godine i učešće u ligi šampiona Evrope .

 

Postoji i trim staza od Starog grada do Rafailovića u dužini od nekoliko kilometara.

 

U skoro svim turističkim objektima izgrađeni su sportsko- rekreativni tereni koji su gostima na raspolaganju : igrališta za tenis , odbojku , košarku , rukomet , mali fudbal , boćanje , mini golf , stoni tenis , i drugo .

 

Za sportove na vodi tu su : skijanje , ronjenje , vožnja skuterima , pedolinama , sandolinama .

 

PARAGLIDING ili jedrenje padobranom - voznja paraglajderom pocinje na 760 metara nadmorske visine sa uzletista Brajici a završava se na Bečićkoj plaži.Smjer leta je jug , jugoistok , jugozapad i tokom leta pruža se pogled na čitavu Budvansku rivijeru

 

AQUA SKI BUDVA - ova žičara nalazi se na zapadnom kraju bečićke plaže. Instruktori su uvek prisutni tako da je mogu koristiti svi počevši od turista , dece pa do vrhunskih sportista . Kada je otvorena , iste godine , proglašena je za najljepše skijalište .

 

RONJENJE - Budva ima brojne ronilačke klubove koji svakodnevno organizuju kurseve ronjenja i posjete atraktivnim lokacijama.

U priobalnom području dubina mora uglavnom se kreće do 35 m dubineodakle prelazi u pjeskovito dno .

Podvodno stijenje dogato je florom , kolonijama gorgonija i korala ,a pjeskovite padine prekrivene su posidanijom.

Prilikom ronjenja mogu se vidjeti jata : zubataca , orada , kantora , cipola i druge ribe , dok su veoma česti primjeri velikih kirnji , ugora , murina , raža i jastoga .

Fino ronjenje omogućava i dobra temperatura mora , ljeti se kreće od 21 - 25 °C , a zimi se rijetko spušta ispod 13 °C .

Salinitet mora je 36 ‰ , a vidljivost od 15 - 35 m .

 

 

 

 

svi popusti akcije crna gora montenegro


Akademija Oxford

Autentik.rs Popusti

Zdravstveni Turizam Srbije

Međunarodni festivalProdaja i servis računara


Ukupno 3894   Danas   82   Juče   750     
Sva prava zadržana - Agencija Autentik