Događaji:


 


Prirodna hladno ceđena biljna ulja

 

 

 

 

Temeljna ili bazna ulja.

 

Prirodna hladno cedjena biljna ulja se ponekad nazivaju i temeljna ili bazna ulja. To su ulja koja se dobijaju iz jezgra koštuničavog voća ili semenki biljaka, a neka i iz mesnatog dela biljke. Obiluju vitaminima i visokovrednim masnim kiselinama pa su idealna za sve tipove kože, posebno suve i osetljive kože. Zbog toga najviše koriste za masažu i negu lica i tela.

 


Upotreba eteričnih ulja i Upotreba temeljnih biljnih ulja.

Temeljna ili Bazna ulja usporavaju isparavanje eteričnih ulja i pojačavaju njihovo upijanje pri nanošenju na kožu.

 

Ulje Bršljana

( Hedera Helix )

Uljni macerat svežih listova bršljana u suncokretovom ulju, koristi se za tretiranje kože sklone celulitu. Svojim aktivnim sastojcima, saponinima, ubrzava i podstiče razgradnju celulita. Neguje, osvežava, tonizira, i podstice regeneraciju i obnavljanje osetljive kože. Takodje se koristi kod opekotina nastalih izlaganjem suncu. Suncokretovo ulje prirodan je izvor linolne esencijalne masne kiseline i vitamina E koji poseduje antioksidativna svojstva. Upotreba: Namazati dva puta dnevno i ostaviti da upije.

 


Ulje Divlje ruže - Semena Šipka

( Rosa Canina )

 

Ulje divlje ruže, ili šipkovo ulje, dobija se ekstrakcijom semena biljke šipak. Bogato je nezasićenim masnim kiselinama koje su potrebne za održavanje kože zdravom. Ulje se koristi za regeneraciju i pomladjivanje kože, zarastanje ožiljaka, opekotina, strija, bora, pomaže kod hiperpigmentacije, akni, ekcema i dermatitisa. Brzo se upija u kožu i ne ostavlja masan trag. Dobro ga je koristiti za negu kože oko očiju jer zantno ublažava već postojeće bore.

 


Ulje Lešnika

( Corylus Avellana )

 

Hranjivo svetlo ulje lešnika dobija se cedjenjem jezgra lešnika. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama, brzo se upija kroz kožu, deluje tonizirajuće, steže pore i ne ostavlja masni trag na koži. Lešnikovo ulje umiruje i ublažava suvu i iritiranu kožu, poboljšava elastičnost, i stimuliše cirkulaciju.

 

Ulje Makadamije

( Macadamia Integrifolia )

 

Ulje Makadamije idealno je za prehranu kože u starijoj dobi a koristi se i za negu suncem oštećene kože. Vrlo brzo prodire kroz kožu i sadrži visok postotak palmitoleinske kiseline. Idealno je kao baza za aromaterapijsko nanošenje esencijalnih ulja na kožu.

 

Ulje Semena Lana

( Linum usitatissimum )

 

Ulje lana se dobija presovanjem zrelih, osušenih semenki lana. Bogato je masnim kiselinama i vitaminom E. Najčešće se upotrebljava kao bazno ulje za eterična ulja, za negu i masažu kože lica i tela. Laneno ulje čini kožu mekom i glatkom i čuva je od gubitka vlage. Redovnom upotrebom sprečava nastanak strija.

 


Ulje šargarepe

(Daucus Carota Sativa)

 

Ulje šargarepe se koristi za negu kože, naročito za suvu ili zrelu kožu, potom za opekotine, ekceme, psorijazu i čireve. Vraća koži tonus i elastičnost, može znatno umanjiti bore. Korisno ga je upotrebiti protiv isušenosti kože prilikom boravka u pregrejanim, aklimatizovanim prostoijama, od vetra i drugih nepovoljnih vremenskih uticaja. Izvor je beta-karotena i pomaže kod tamnjenja kože.

 

Ulje pirinčanih klica

(Oryza Sativa)

 

Ulje pirinčanih klica čiji je sastojak gama-oryzanol, snažan antioksidant, tradicionalni je azijski sastojak za održavanje lepote. Intenzivno hidratiše kožu i čini je mekom i svežom. Ulje pirinča sadrži visok nivo vitamina E, kao i kolagen i elastin koji su zaslužni za čvrstoću kože. Pruža dobru prirodnu zaštitu od UV zračenja.

 


Kakao Buter

(Theobroma Cacao)

 

Dugo upotrebljavan u kozmetici da izbriše mrlje, omekša kožu i zategne je tokom i posle trudnoće. Kakao maslac je najbolji ovlaživač kože, ima veliku sposobnost zadržavanja vlage ali istovremeno dopušta koži da diše. U čvrstom je stanju i topi se na temperaturi tela. Prilikom sunčanja podstiče melanin i pomaže bržem tamnjenju kože.

 


Nevenovo ulje

(Calendula officinalis L.)

 

Ulje nevena vrlo lekovito deluje na sve tipove kože. Regeneriše kožu, smiruje upalne procese, ubrzava zaceljivanje rana i opekotina. Uje nevena se koristi za negu suve i oštećene kože. Dobija se maceracijom cvetova nevena (Calendula officinalis L.) u suncokretovom ulju.

 

Kantarion ulje

(Hypericum perforatum L.)

 

Ulje kantariona svojim lekovitim delovanjem pomaže kod zaceljivanja rana na koži, opekotina i hemoroida. Koristi se za smirivanje akutnih i hroničnih upalnih procesa na koži. Podstiče stvaranje novih ćelija kože i dovodi do njihove regeneracije. Primenjuje se i za unutrašnje organe, jer pospešuje lučenje žuči, oporavlja funkciju jetre i smiruje tegobe "nervoznog želuca". Kantarion ulje se dobija maceracijom cvetova kantariona (Hypericum perforatum L.) u suncokretovom ulju. Karakteristicne crvene boje.

 


Jojoba ulje
(Simmondsia chinensis)

 

Jojoba ulje, koje je po svom hemijskom sastavu zapravo vosak, dobija se hladnim presovanjem plodova jojobe (Simmondsia chinensis), pustinjske biljke koja raste u pustinjskim predelima Arizone, Meksika i Australije. Jedno je od najkvalitetnijih ulja koje se koristi u kozmetici, posebno za izradu šampona, sapuna i ulja za negu lica. Ulje jojobe koži daje vlažnost i mekoću. Brzo i lagano se upija. Posebno je korisno za negu umorne kože, a pomaže i kod nege upaljene i nadražene kože.

 


Ulje pšeničnih klica

(Triticum aestivum L.)

 

Ulje pšeničnih klica (Triticum aestivum L.) je najjači prirodni koncentrat vitamina E ( antioksidans ) koji stimuliše metabolizam, štiti ćelije kože od oštećenja, sprečava stvaranje bora i regeneriše kožu. Ulje pšeničnih klica je bogato masnim kiselinama, jača zaštitni sloj kože i u skladu s prirodom održava sadržaj vlage u njoj. Daje koži mekoću i čini je glatkom.

 


Bademovo ulje

(Prunus amygdalus Batsch)

 

Bademovo ulje se dobija hladnim cedjenjem semenki badema (Prunus amygdalus Batsch). Vrlo kvalitetno ulje, koristi se za izradu brojnih kozmetičkih preparata. Bogato je proteinima i vitaminom E koji je prirodni antioksidans; štiti ćelije kože od oštećenja i sprečava stvaranje bora. Dobro se apsorbuje kroz kožu i čest je sastojak krema za lice. Koristi se za masažu i kao bazno ulje za mešanje sa eteričnim uljima u aromaterapiji. Bademovo ulje u obliku maske za lice pomaže kod upaljene, oštećene i naborane kože.

 

Kokosovo ulje

(Cocos nucifera L.)

 

Prirodno kokosovo ulje se dobija iz kokosovog oraha - ploda kokosove palme (Cocos nucifera L.). Najčešće se koristi u proizvodnji sapuna u kombinaciji s palminim, maslinovim i ricinusovim uljem i kao bazno ulje za masažu. Na sobnoj temperaturi se nalazi u čvrstom stanju pa ga je pre upotrebe potrebno zagrejati. Kokosovo ulje deluje povoljno na suvu kožu.

 

Kokosovo ulje obogaćeno Beta karotenom

(Cocos nucifera L.)

 

Kokosovo ulje obogaćeno Beta karotenom (provitamin A) koji utiče na nežnost i napetost kože, pomaže rastu i obnavljanju ćelija. Omogucava lako postizanje lepe bronzane boje lica i tela prilikom suncanja. Na sobnoj temperaturi se nalazi u čvrstom stanju pa ga je pre upotrebe potrebno zagrejati.

 


Ricinusovo ulje

(Ricinus communis) L.

 

Ulje ricinusa se dobija hladnim presovanjem semenki biljke (Ricinus communis) L.. Iako poznato po svojoj unutrašnjoj upotrebi kao purgativ, ricinusovo ulje je izvrsno i za spoljnu upotrebu. Ricinusovo ulje čuva i daje vlažnost koži pa se zbog tih svojstava najviše koristi za izradu kozmetičkih preparata kao što su sapuni. Koristi se za negu suve i oštećene kose tako da se nanosi pre šamponiranja. Korisno je mazati trepavice ricinusovim uljem jer pospešuje njihov rast.

 


Maslinovo ulje
(Olea europaea L.)

 

Žene mediteranskih civilizacija već se vekovima neguju uljem plodova masline (Olea europaea L.). Maslinovo ulje je bogato vitaminima A i E. Dobro se kombinuje s drugim biljnim uljima kao bazno ulje za masažu i često se koristi za izradu sapuna. Blagotvorno deluje na suvu i nadraženu kožu i pomaže kod zaceljivanja rana i ogrebotina.

 


Palmino ulje
(Elaeis guineensis L.)

 

Palmino ulje se dobija iz plodova uljane palme (Elaeis guinensis L.). Sadrži visok procenat karotena koji je potreban za normalnu funkciju kože. Palmino ulje se upotrebljava kod izrade sapuna i dobro se meša s ostalim vegetabilnim uljima. Na sobnoj temperaturi se nalazi u čvrstom stanju pa ga je pre upotrebe potrebno zagrejati.

 


Čičkovo ulje
(Arctium lappa L.)

 

Čičkovo ulje je uljni macerat cvetnih glavica čička (Arctium lappa L.) u suncokretovom ulju, koristi se protiv lišajeva na koži, čireva, apscesa i kožnih nečistoća, opekotina i ekcema. Masažom vlasišta čičkovim uljem potiče se cirkulacija krvi i ishrana korena kose, suzbija se perut i neguje oštećena kosa.

 


Orahovo ulje
(Juglans regia L.)

 

Orahovo ulje se dobija maceracijom neoljuštenih i zdrobljenih plodova oraha (Juglans regia L.) u suncokretovom ulju. Macerat se koristi kao vredni sastojak šampona, koristi se za negu suve i oštećene kose.

 


Susamovo ulje
(Sesamum indicum L.)

 

Susamovo ulje se dobija se iz semenki biljke susam (Sesamum indicum L.) hladnim presovanjem. Ugodnog je ukusa i mirisa, i svetložute je boje. Sadrži vitamine A, B1, B6 i E. Dobra mu je osobina i znatna stabilnost zbog sadržaja antioksidansa sezamola. Susamovo ulje pogoduje suvoj koži i problemima kao što su psorijaza i ekcemi.

 

Avokadovo ulje
(Persea americana Mill)

 

Ulje avokada se dobija presovanjem jestivog dela ploda biljke avokado (Persea americana Mill), tropske biljke iz porodice lovora. Sadrži vitamine E, B6, C, proteine i lecitin. Ulje avokada pomaže regeneraciji zrele suve kože kao i kože sa ekcemom.

 


Ulje noćurka

(Oenothera biennis L.)

 

Ulje noćurka se dobija iz semenki. Sadrži visoku koncentraciju nezasićenih masnih kiselina koja je vitalna kod regeneracije ćelija kože i održavanje praviIne funkcije kožne barijere. Puno je minerala i vitamina, deluje hranljivo i zaceljujuće. Ulje noćurka pomaže kod alergija, jača imunitet, otklanja nervozu. i predmenstrualne tegobe.

 


Ulje semena groždja

(Vitis vinifera L.)

 


Ulje semena groždja je značajnog obnavljajućeg delovanja, omekšava i umiruje kožu, tonira je i blago steže pore. Ulje semena groždja na površini kože formira zaštitni film koji sprečava gubitak vlage. Može se koristiti za sve tipove kože.

 


Ulje semena kajsije

(Prunus armeniaca L)

 

Ulje semena kajsije je odlično za sve tipove kože. Njegova hranljiva svojstva ga čine idealnim za negu lica, naročito ako je koža lica suva ili osetljiva. Ulje semena kajsije je lagano je i može se koristiti i zasebno.

 

 

 


IZVOR

 

 

 

 

svi popusti akcije crna gora montenegro


Akademija Oxford

Autentik.rs Popusti

Međunarodni festival



Prodaja i servis računara


Ukupno 6073   Danas   82   Juče   561     
Sva prava zadržana - Agencija Autentik